Fantasiforbundet 1 år!

Det er i dag nøyaktig ett år siden Fantasiforbundet så dagens lys. Vantro og skuffelse ble snudd til pågangsmot og optimisme på Cafe Sara søndagskvelden 25. oktober 2009. Mange trodde at Fantasiforbundet kun var en protest som ville bli et kortvarig blaff. Et år senere kan vi se tilbake på et aktivitetsnivå det neppe er mange organisasjoner på Fantasiforbundets størrelse som kan måle seg med.

Fantasiforbundet har utrettet mye på ett år. Grunnprinsippet om et individuelt, aktivt medlemsskap som ikke skal være fordels-basert har satt seg i organisasjonen. Det gjør at vi fortsatt ikke teller mer enn ca 200 personer, men mange flere har fått være med på våre aktiviteter for et morsommere og mer fantastisk Norge. Hundrevis av mennesker i alle aldre har spilt brettspill på Oslo Winter Games, opplevd sjøfarsromantikk på En midtsommernatts drøm, deltatt på laiv på Glimt av eventyr eller testet ut nye aktiviteter under Fantasisommer.

Barn får prøve rollespill under dekk på En Midtsommernatts Drøm

Samarbeid i Norge og Internasjonalt
Fantasiforbundet har også blitt en organisasjon som har et godt samarbeid med andre organisasjoner, både i innland og utland. Denne sommeren holdt Glimt av Eventyr laiver på sommerleirene til SU, RU og Press. I begynnelsen av november sender vi en delegasjon i samarbeid med Natur og Ungdom til Arkhangelsk i Russland for å delta på et ungdomsforum hvor russiske NGOer møtes for å lære av hverandre.

Dette er et ledd i et stadig økende internasjonalt engasjement i Fantasiforbundet. Enten det dreier seg om noe så enkelt som å arrangere en felles tur til Knutepunkt i Sverige for å gjøre det lettere for laivere å knytte nordiske kontakter, eller det er snakk om mer ambisiøse prosjekter som Larpwriter Challenge, hvor vi har utfordret laiv-skapere til å skrive samfunnsorienterte laiver til bruk i Hviterussland. I midten av november arrangerer vi i samarbeid med Laivfabrikken laivfestivalen Grenselandet hvor du kan prøve ut finalist-spillene i denne konkurransen. Det blir også en rekke nyskapende svenske teip-laiver her. Det internasjonale engasjementet er viktig for Fantasiforbundet. Det setter arbeidet i perspektiv og gir oss ny inspirasjon samtidig som det minner oss på hvor priviligerte vi er her i landet. Fantasiforbundet vil jobbe for at alle skal ha friheten og mulighetene til utfoldelse av sine egne skapende evner.

_Samfunnsorientert laiv kan være et viktig virkemiddel i Hviterussland.
_
Robust organisasjonsbygging
Det som for alvor gjør at Fantasiforbundet ser ut til å bli en bærekraftig organisasjon er imidlertid ikke aktiviteten i seg selv, men det gjennomgående fokuset på skolering og læring. Aller tydeligst kom det til uttrykk under den første Fantasigründerskolen som ble avholdt for få uker siden. Fantasigründerskolen skal bli en hjørnestein for opplæring og rekruttering til fantastiske prosjekter i årene som kommer. Med den starten vi har fått ser det meget lovende ut.

I oktober ble det utdannet 25 nye Fantasigründere

Takk til alle som er med
Føniksen har reist seg fra asken. Det er mange som skal ha cred for det som skjer. Aktive medlemmer i og utenfor prosjektgrupper og styrer har alle bidratt. Også de passive medlemmene som støtter opp om Fantasiforbundets idé er viktige bidragsytere. Og ikke minst er det bare å ta hatten av for sentralstyret som er i ferd med å bygge ferdig grunnmuren for en ny fantastisk organisasjon. Det blir en spennende fortsettelse.

Fantasiforbundet feires i kveld på Café Sara i Oslo, der vi ble stiftet for nøyaktig ett år siden. Alle som vil feire organisasjonen vår er hjertelig velkomne fra kl 18 og utover.

Gratulerer med dagen til alle medlemmer og aktive, håper vi sees i kveld!

Vi skal ha det gøy! Her med megazoobaloo fra Fantasisommer.

Vist 268 ganger. Følges av 1 person.

Kommentarer

Jeg er rørt, glad og stolt over det vi har fått til! Hatten av til alle som har bidratt:)

Annonse

Nye bilder