Fantasiforbundet jobber for å skape et morsommere og mer fantastisk Norge. Aktiviteten vår skapes i selvstyrte prosjektgrupper. Vi driver med ting som er knyttet til spill, eventyr og fantasien. Vil du støtte oss? Meld deg inn her!

Nye bilder

Fantasiforbundet har nye nettsider: www.fantasiforbundet.no

Nettsidene er flyttet til www.fantasiforbundet.no

Påmeldingen til Fantasigründerskolen er åpen!

Nå kan du endelig melde deg på den andre Fantasigründerskolen! 1-4. september braker det løs på Leikvinjar leirsted like utenfor Oslo. På programmet står ledelse, prosjektarbeid, nye bekjentskaper, lek og mye mer. Les mer på fantasigrunder.no.

Fantasigründerskolen er Fantasiforbundets egen prosjektskole. I løpet av en helg kan du være med på solide kurs i prosjektledelse samtidig som du får fordype deg i et aspekt ved prosjektarbeid. Skolen er åpen både for medlemmer av Fantasiforbundet og for andre.

Referatet fra Landsmøtet 2011 er klart

Referatet fra Fantasiforbundets første ordinære landsmøte er nå klart, og kan leses her

Billettene til Midtsommerfestivalen er sluppet!

4. mai ble billettene til sommerens mest romantiske eventyr sluppet. Midtsommerfestivalen arrangeres 4. juni ombord Christian Radich, og nå kan du sikre deg en billett når skuta glir ut med konserter av Elvira Nikolaisen, Lady Moscow og Tom Roger Aadland.

På dagtid kan barn, unge og familier få med seg eventyrspill med pirater, improvisasjonsteater med Borgarting Impro, rollespill under dekk, sjømat, omvisninger på skuta og mer.

"Fantasiforbundet bokser over sin vektklasse"

“Fantasiforbundet bokser over sin vektklasse” sa avtroppende styremedlem Bjørn Tore Hansen da han la frem den nye internasjonale uttalelsen som ble vedtatt på Fantasiforbundets Landsmøte. Vi er stolte av at Fantasiforbundet etter Landsmøtet er en organisasjon som jobber for menneskerettigheter internasjonalt, med fokus på organisasjon- og kulturfrihet.

Alle møtedeltakerne fikk tradisjonen tro utdelt prosessdokumenter og den nyeste utgaven og kultur- og debattmagasinet Hest med Vinger

Frida Sofie Jansen ny leder i Oslo sentrum

Fantasiforbundets eldste geografisk baserte lag, Oslo sentrum, avholdt årsmøte onsdag 13. april. Frida Sofie Jansen overtar stafettpinnen som leder for laget fra Victoria Lofstad. Laget skal fortsatt satse på spillkvelder, især “nach-spilling” (sene spillkvelder for de som har vært og spilt spill på Outland), i foreningens lokaler på Karl Johan. I tillegg lover foreningens nye leder at styret vil satse på noen nyskapninger utover året. “Vi har noen triks i hatten, men jeg kan ikke avsløre alt ennå”, sier Jansen.

Med seg i styret får hun Mona Bollestad (ny) og Nils Hiorth (gjenvalg). Sigurd Øien tok også gjenvalg som coach. I tillegg har laget han med seg tidligere leder Victoria Lofstad som paint-coach.

Årsmøte i Fantasiforbundet Sentrum

Kjære medlemmer av Fantasiforbundet Sentrum!

Onsdag 13. april avholdes Fantasiforbundet Sentrums første ordinære årsmøte. Det vil foregå på kontoret vårt i Karl Johansgate 8 kl 18.00. På dagsordnen står:

Ane Marie Anderson ny leder av Fantasiforbundet

Fantasiforbundet avholdt lørdag 2. april sitt første ordinære Landsmøte. Samtlige av Fantasiforbundets prosjekter var representert da Forbundet for første gang avholdt ordinært landsmøte, ca ett år etter stiftelseslandsmøtet og halvannet år etter stiftelsen av forbundet.

Ane Marie Anderson tar steget opp fra nestleder til leder. Caroline Myhrvold er valgt som ny nestleder av organisasjonen.

Praktisk info om Landsmøtet

*Tid: Lørdag 2. april. 1400 (prosjektforum begynner kl 1200)

Sted: Universitetet i Oslo Blindern, Niels Treschows hus, KART

Andre innkalling til Fantasiforbundets Landsmøte

Oppdatert 29. mars

Alle er hjertelig velkommen til Fantasiforbundets landsmøte 2. april 2011!

Første innkalling til Fantasiforbundets Landsmøte

Kjære medlem i Fantasiforbundet

Det nærmer seg Landsmøtet vårt, og vi ber derfor om at dere setter av datoen allerede nå. På landsmøtet diskuteres Fantasiforbundets fremtid, hvordan vi kan jobbe for å nå målene våre og hvordan vi kan ha det enda mer gøy sammen. Nærmere informasjon og sakspapirer kommer så snart detaljene foreligger, og senest to uker før.

Nordisk laiv: Fortidens og fremtidens grensesprengende spill

Da er den første boka som virkelig dokumenterer og feirer den nordiske laivtradisjonen er ute! Bli med oss på et seminar der vi ser på noen av de grensesprengende laivene som er skildret i boka.

Vi får blant annet høre om 1942, Once Upon a Time, Panopticorp, Europa, En Stilla Middag med Familjen og danske Delirium

Alle som forhåndspåmelder seg til seminaret og faktisk dukker opp får med seg et gratisk eksemplar av boka ( innkjøpt av Fantasiforbundet) så lenge beholdningen rekker! Send en mail til torkjetil@gmail.com for å sikre at du får en.

Aksjonerte for Hviterussland

Fantasiforbundet deltok torsdag 16. februar i aksjonen Free Belarus, en aksjon som fant sted over hele Europa med mål om sette fokus på valget i Hviterussland. Aksjonen var en del av en europeisk aksjon koordinert av JEF (paraplyorganisasjonen til Europeisk Ungdom) og ble avholdt sammen med en rekke andre organisasjoner.

Les mer

Aksjon for fritt Hviterussland

Fantasiforbundet har i høst arbeidet med flere partnere i Hviterussland. I den forbindelse har forbundet tilsluttet seg den tverrpolitiske aksjonen Free Belarus som finner sted over hele Europa torsdag 16. desember.

Oppmøte er på Eidsvoll plass kl 19. Etter noen appeller går vi for å kneble statuer.

Les mer

Vellykket Grenseland

19. og 20. oktober organiserte Fantasiforbundet sammen med Laivfabrikken Grenselandet – kortlaivfestivalen 2010. Her fikk omtrent 40 deltagere prøve sju forskjellige laiver. Laivene varte i fire timer, krevde ingen påmelding og det var bare å dukke opp. På festivalen kunne en prøve familiedramaer, en millenniumsfest i et fly på vei til Heathrow, å være soldat i en totalitær stat og å være med på et realityshow fra death row – der en av fangene fikk overleve.

Universitas dekket festivalen med en fyldig reportasje med fine bilder, og i forkant av festivalen ble Martin og Katrine fra Fantasiforbundet intervjuet om festivalen i programmet Skumma Kultur. Hør innslaget her!

Erfarne laivarrangører søker trainee!

Nå har du mulighet til å være med to av Norges kanskje mest erfarne laivere på deres neste prosjekt. Elin Nilsen og Trine Lise Lindahl har arrangert flere små og store laiver og arrangementer som Knutepunkt, og nå sist Screwing the Crew

Nå lager de sosialpornografisk kortlaiv igjen, og denne gangen handler det om parterapi i form av et gourmetkokkekurs. Med seg vil de gjerne ha en trainee som vil lære mer om å fikse laiv.

Kortlaivfestivalen 2010: GRENSELANDET

I dag, fredag 19. november kl 18:00 er det klart for kortlaiv-festivalen Grenselandet på Chateau Neuf.

Har du alltid hatt lyst til å prøve hvordan det er å være en annen person? Da kan levende rollespill – laiv – være noe for deg. Denne helgen inviterer Fantasiforbundet og Laivfabrikken til kortlaivfestivalen Grenselandet på Chateau Nuef, hvor seks ulike kortlaiver settes opp. Det er gratis å delta og ingen forberedelser kreves.

Fantasiforbundet Midt-Norge er stiftet

Det var stor glede da Fantasiforbundet Midt-Norge i dag ble stiftet i Trondheim. Fantasitoget ankom byen fredag kveld, og lørdag ble det nye regionslaget stiftet av nyutdannede Fantasigründere og andre engasjerte i Trondheim, samt fire utsendinger fra Fantasiforbundet sentralt.

Som leder ble Maja Østbye valgt. Hun studerer for tiden i Trondheim og gleder seg til å ta fatt på arbeidet. Styremedlemene ble Tor Brørs Petterson, Christine Holtan, Daniel Buerengen, Trygve Magnus Ræder og Natalie Helen Knutli.

Vil du være med Fantasiforbundet til Hviterussland?

Fantasiforbundet har vært så heldige å få muligheten til å delta på den Hviterussiske festvalen “Look into the Future – Europe is our common home” 3 – 5. desember. Look into the Future arrangeres av Children of Chernobyl og Raftostiftelsen i fellesskap.

Årets tema er “Europa er vårt felles hjem,” og de norske deltagerne skal fortelle om egen organisasjon og gi eksempler på ungdomsarbeid i Norge. Målet er å spre kunnskap om hvordan et levedyktig sivilsamfunn på ungdomsnivå fungerer i et demokrati.

Kortlaivfestivalen 2010: GRENSELANDET

19. og 20. november får du oppleve det beste av utenlandske kortlaiver på Chateau Neuf i Oslo. Fra Sverige kommer fire teiplaiver – laiver inspirert av scenografien i Lars von Triers film Dogville – og samtidig får du være med i kåringen av vinneren av Larpwriter Challenge.

“Dödens ventrum” er et spill om en gruppe dødsdømte fanger som snart skal miste livet. Men én av dem kan bli benådet – vinneren av et realityshow sendt live fra death row. Laiven “When Our Destinies Meet” skaper et nett av historier der deltagerne bytter på å være publikum, regissører og spillere. I “Familiene Olsson, Karlsson og Nilsson” møter man tre familier med alle sine skavanker som møtes til deres årlige grillfest. Laiven eksperimenterer blant annet med å gi rom for å spille ut scener i ikke-kronologisk rekkefølge.

Fantasiforbundet 1 år!

Det er i dag nøyaktig ett år siden Fantasiforbundet så dagens lys. Vantro og skuffelse ble snudd til pågangsmot og optimisme på Cafe Sara søndagskvelden 25. oktober 2009. Mange trodde at Fantasiforbundet kun var en protest som ville bli et kortvarig blaff. Et år senere kan vi se tilbake på et aktivitetsnivå det neppe er mange organisasjoner på Fantasiforbundets størrelse som kan måle seg med.

Fantasiforbundet har utrettet mye på ett år. Grunnprinsippet om et individuelt, aktivt medlemsskap som ikke skal være fordels-basert har satt seg i organisasjonen. Det gjør at vi fortsatt ikke teller mer enn ca 200 personer, men mange flere har fått være med på våre aktiviteter for et morsommere og mer fantastisk Norge. Hundrevis av mennesker i alle aldre har spilt brettspill på Oslo Winter Games, opplevd sjøfarsromantikk på En midtsommernatts drøm, deltatt på laiv på Glimt av eventyr eller testet ut nye aktiviteter under Fantasisommer.

En fantastisk skole

– Fantasigründerskolen var råbra! sier Daniel Buerengen (21).

Han var i høstferien med på Fantasiforbundets store satsing Fantasigründerskolen sammen med 20 andre unge mennesker. Daniel vil nå starte et Fantasiforbundet-fylkeslag i Sør-Trøndelag.

Les mer…

Programmet til Fantasigründerskolen er klart

Endeling kan programmet til "Fantasigründerskolen ":http://fantasigrunderskolen.origo.no/leses på nettsidene. Med et solid ledelseskurs vil skolen utvilsomt produsere nye Fantasigründere som kan jobbe for å skape flere Fantastiske arrangementer i Norge.

Deltakerne skal blant annet få være med på verksteder i motivasjon, prosjektteori, prosjektmål, suksessfaktorer og arbeidsplanlegging. Verkstedene gir både teori og praktisk trening, og etter 4 dager skal deltakerne ha videreutviklet sine evner til å lede et solid prosjekt.

Fantasiforbundet

Følges av 29 medlemmer.

Fantasiforbundet er en landsomfattende kulturorganisasjon for aktiviteter knyttet til spill, eventyr, og fantasien. Forbundet baserer seg på frivillig engasjement, prosjektbasert virksomhet og at ting skal være gøy. Mer om sonen

Origo Fantasiforbundet er en sone på Origo. Les mer
Annonse